середа, 28 квітня 2021 11:00

Знайшли спосіб, як знищити коронавірус за секунду

Знайшли спосіб, як знищити коронавірус за секунду
Учені знайшли спосіб, як знищити коронавірус. Фото: blagomed

Американські вчені з Техаського університету дослідили спосіб, який дає змогу знищувати коронавірус за лічені секунди.

Про це повідомило Phys.org.

Професор кафедри електротехніки Арум Хан зі своїми співробітниками домігся знищити Covid-19 за секунду за допомогою високої температури.

Застосування термообробки для знищення вірусу демонстрували й раніше, проте в минулих дослідженнях температуру застосовували від 1 хв до 20 хв. Застосування тепла впродовж тривалого часу є складним і дорогим процесом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені зробили заяву про ситуацію з пандемією в Україні

"Хан і його команда продемонстрували, що термічна обробка менш ніж за секунду повністю нейтралізує коронавірус, забезпечуючи можливе зниження поширення COVID-19, особливо повітряно-крапельним способом", — наголошується в публікації.

Учені пропустили через секцію трубки з нагрітої сталі розчин, який містить коронавірус. Виявилося, якщо розчин нагріти майже до 72°C упродовж приблизно пів секунди, титр вірусу зменшиться в 100 тис. разів. Це є достатнім для його нейтралізації.

Дослідники вважають, що цей метод можна використовувати за допомогою систем опалення, вентиляції та кондиціонування повітря.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли спосіб, як знищити коронавірус за секунду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі