субота, 11 березня 2017 22:50

Знайшли послання смертників, які влаштували теракти в Брюсселі

Знайшли послання смертників, які влаштували теракти в Брюсселі
Файли знайдено на комп'ютері одного з терористів. Фото: Reuters

Бельгійські ЗМІ опублікували тексти аудіопослань бойовиків Наджіма Лаашрауі і Ібрагіма аль-Бакрауі, які влаштували в березні 2016 року теракти в аеропорту Брюсселя Завентем.

Їх опублікували видання De Standaard і Het Nieuwsblad.

Файли знайдено на комп'ютері одного з терористів, який співробітники правоохоронних органів знайшли на вулиці в сміттєвому баку під час рейду в брюссельській комуні Схарбек після теракту.

Останнє повідомлення було відправлено бойовиками за день до вибухів, 21 березня, якомусь "еміру" в сирійську Ракку.

"У нас є понад 100 кг татри (перекис ацетону - вибухова речовина), який ми будемо використовувати завтра. Наші цілі - аеропорт і метро", - йдеться в аудіопосланні.

Місця, в яких вони планували здійснити теракти, бойовики пояснювали своїм бажанням "вразити рейси в США, Росію та Ізраїль".

Інше видання уточнює, що повідомлення були відправлені Лаашрауі під ім'ям Абу Ахмед.

"Ситуація така, що ми не можемо відкладати більше", - говорив він, відзначаючи, що вони "повинні діяти так швидко, як це можливо".

На ноутбуці було знайдено аудіозвернення "до бельгійського уряду".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У єгипетському аеропорту затримали росіянина з бомбою

"Ви будете намагатися порахувати своїх мертвих, незважаючи на мільйони, які ви вклали для зміцнення безпеки і незважаючи на велику кількість слідчих, які займаються справою (про теракти) в Парижі", - говорили бойовики.

Свої атаки вони назвали "прямим результатом зовнішньої політики" влади "щодо мусульманських країн".

Два вибухи в аеропорту Брюсселя Завентем відбулися вранці 22 березня 2016 року. Вибухові пристрої тоді спрацювали в зоні реєстрації. Через дві години ще один теракт стався у брюссельському метрополітені, в районі станцій Maelbeek і Schuman. Жертвами атак стали щонайменше 26 осіб, ще 136 отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли послання смертників, які влаштували теракти в Брюсселі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі