понеділок, 25 липня 2022 13:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Злий і добрий слідчий – опозиціонерка про функції Лаврова й Пєскова у війні

Злий і добрий слідчий – опозиціонерка про функції Лаврова й Пєскова у війні
Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков. Фото: kremlin.ru

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров давно перестав бути дипломатом і зараз промовляє наративи Кремля, граючи "злого слідчого".

Таку думку висловила російська опозиціонерка Ольга Курносова в інтерв'ю, пише Obozrevatel.

"Лавров давно перестав бути тим, ким формально є – міністром закордонних справ. Він став речником партії війни й промовляє ті наративи, які нині потрібні Кремлю. Ми бачимо гру в доброго й злого слідчого. Лавров – "злий слідчий", а Пєсков (речник президента Росії Дмитро Пєсков. – Gazeta.ua) – "добрий" і говорить щось притомніше за Лаврова. Але те, що робить Лавров, не є дипломатією. Навіщо він це робить у такому віці – окреме питання. Напевно, за це добре платять", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині відреагували на "апетити" Путіна поза Донбасом

Попри слова Лаврова про нібито готовність Москви до переговорів, такі заяви демонструють протилежну позицію, вважає опозиціонерка.

На думку Курносової, спроби Кремля шантажувати Захід новими атаками на Україну призведуть до протилежного результату – збільшення постачання новітніх озброєнь нашій країні.

20 липня Сергій Лавров заявив про "зміну географії" планів Кремля щодо окупації Україні. Це нібито пов'язано з постачанням далекобійної зброї із Заходу. Тепер, за словами міністра, РФ планує захопити не тільки Донеччину й Луганщину, а й інші області.

Радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк у відповідь на слова Лаврова заявив: основи географії главі МЗС РФ пояснять ракетні системи HIMARS і далекобійна артилерія.

Зараз ви читаєте новину «Злий і добрий слідчий – опозиціонерка про функції Лаврова й Пєскова у війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі