середа, 14 червня 2023 13:53

"Земна куля може з орбіти зійти": Лукашенко лякає світ ядерною зброєю

"Земна куля може з орбіти зійти": Лукашенко лякає світ ядерною зброєю
Білоруський диктатор Олександр Лукашенко розповів, коли Володимир Путін застосує ядерну зброю. Фото: скріншот

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко вважає, що президент РФ Володимир Путін може застосувати ядерну зброю.

Він "натисне на кнопку", якщо буде загнаний у кут. Про це Лукашенко сказав в інтерв'ю російській пропагандистці Ользі Скабєєвій.

Водночас він визнав, що боїться такого розвитку подій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США засудили розміщення російської ядерної зброї в Білорусі

"Ми теж боїмося. Ми жити хочемо. Це може призвести, як фахівці кажуть, до всесвітньої катастрофи: земна куля може з орбіти зійти, якщо вся ця зброя вибухне", ‒ сказав диктатор.

На думку Лукашенка, Путін застосує ядерну зброю, якщо хтось "вторгнеться на території РФ і це загрожуватиме існуванню Росії".

"Зброя ядерна для того й існує. Натиснуть, але в одному випадку: якщо ви робитимете небезпечні рухи. Якщо ви Путіна поставите до стінки або в кут заженете, і іншого виходу не буде. Ось тоді – чекайте. Тому, поки ще є така можливість, давайте домовимося", ‒ зазначив Лукашенко.

Він також цинічно закликав припинити війну в Україні, а потім "розбиратися, хто винний". Додав, що такі "розбирання" будуть не на користь України.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що нібито матиме контроль над російською ядерною зброєю. Він вже почав нею погрожувати. Білоруський диктатор заявив, що неодмінно застосує її у разі агресії проти країни.

Він запевнив, що одразу подзвонить Володимиру Путіну і той обов'язково дозволить вдарити у відповідь.

Зараз ви читаєте новину «"Земна куля може з орбіти зійти": Лукашенко лякає світ ядерною зброєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі