вівторок, 21 березня 2023 08:16

Землетруси у Туреччині забрали життя понад 50 тис. людей 

Землетруси у Туреччині забрали життя понад 50 тис. людей 
Уранці 6 лютого в Туреччині стався сильний землетрус магнітудою 7,9. Фото: eastnews.ua

Кількість загиблих внаслідок землетрусів з епіцентрами у турецькій провінції Кахраманмараш, що сталися 6 лютого, склала 50 96 людей.

Кількість поранених становить 107 204. Про це повідомив голова Департаменту із питань землетрусів та зменшення ризиків (AFAD) Юнус Сезер, пише "Укрінформ".

"Оцінка збитків була проведена у 21 провінції, 172 районах. У зоні землетрусу залучили 11 тисяч 488 рятувальників з 90 країн", – сказав Сезер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зруйновану землетрусом частину Туреччини накрили повені: багато загиблих

За його словами, у зоні землетрусу встановили 501 069 наметів. Кількість людей, які проживають у наметах, становить 2 млн 4 тис. 276.

У період з 6 лютого по 19 березня у Туреччині відбулося сім сильних землетрусів і 18 738 афтершоків. Сирія, Іран, Ірак, Єгипет і Ліван також постраждали від цих землетрусів.

Уранці 6 лютого в Туреччині стався сильний землетрус магнітудою 7,9. Він був відчутний на Кіпрі, у Лівані та Сирії. Після основного землетрусу сталося декілька афтершоків.

Землетруси такого масштабу трапляються рідко. У середньому в будь-якій точці світу їх відбувається менш ніж п'ять на рік. За останні 25 років у Туреччині сталося сім землетрусів магнітудою 7,0 або більше.

Влада Туреччини затримала низку людей, відповідальних за зведення будівель, які зруйнувалися під час потужного землетрусу. У країні спалахнула хвиля критики нібито низької якості будинків.

Україна для допомоги відправила у Туреччину групу рятувальників.

Зараз ви читаєте новину «Землетруси у Туреччині забрали життя понад 50 тис. людей ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі