понеділок, 18 квітня 2022 07:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Зброя для України: президентка Єврокомісії закликала країни-члени ЄС пришвидшитися

Зброя для України: президентка Єврокомісії закликала країни-члени ЄС пришвидшитися
Володимир Зеленський та Урсула фон дер Ляєн. Фото: facebook.com/EuropeanCommission

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн закликала держави-члени ЄС "швидко поставити" Україні системи озброєнь.

Це стосується всіх держав-членів Європейського союзу, заявила вона в інтерв'ю Bild.

"Ті, хто можуть, повинні діяти швидко, бо тільки так Україна зможе вижити в гострій оборонній битві проти Росії", - додала фон дер Ляєн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна заповнила опитувальник для вступу в ЄС - ОП

Вона також закликала європейських лідерів не відкладати ухвалення рішення через відмінності в категоріях військової допомоги.

"Я не роблю відмінностей між важкою та легкою зброєю. Україна має отримати все, що їй потрібно для захисту, і те, з чим вона може поводитись", - резюмувала політикиня.

17 квітня стало відомо, що частина зброї з нової військової допомоги США прибула в Україну. Це перша партія із загального пакета на суму $800 млн.

8 квітня Україну відвідувала Урсула фон дер Ляєн. Вона передала президенту Володимиру Зеленському опитувальник для надання Україні статусу кандидата в ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Зброя для України: президентка Єврокомісії закликала країни-члени ЄС пришвидшитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі