вівторок, 25 липня 2023 21:30

Завод безпілотників у Росії: США попереджають про небезпеку

Завод безпілотників у Росії: США попереджають про небезпеку
У Росію будують завод дронів-камікадзе. Фото: eastnews.ua

Створення виробництва дронів-камікадзе Shahed у Росії може значно вплинути на хід війни проти України.

Завод може забезпечити Росію більшою кількістю безпілотників, ніж зараз постачає Іран, кажуть неназвані аналітики з Розвідувального управління Міністерства оборони США, повідомляє CNN.

Завершення будівництва заводу очікується на початку 2024 року.

У Розвідувальному управлінні США наголосили, що Іран усього передав Росії понад 400 дронів Shahed 131, 136 і Mohajer. Цей запас майже повністю вичерпався.

Аналітики заявили, що США мають "безперечні докази" того, що Росія використовує саме іранські дрони-камікадзе. Деталі відповідають тим, які знайшли в іранському безпілотнику в Іраку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран представив модернізовану версію безпілотника Shahed-149 Gaza

Іран може передати окупантам нові дрони Shahed 101. Ця версія менша і легша.

"Існує ймовірність того, що Іран може почати постачати Shahed-101 до Росії, особливо тому, що вони компактніші і їх легше транспортувати", - вказали аналітики.

Співробітник Розвідувального управління сказав, що Ірану вигідно передавати Росії військову допомогу. Так Тегеран може продемонструвати свою зброю міжнародним покупцям і отримати від Москви кошти та підтримку для своїх космічних та ракетних програм.

Росія нарощує виробництво дронів-камікадзе. Це може дозволити їй частіше їх застосовувати під час ракетних атак в Україні.

Поки війна не закінчиться, ця загроза постійно існуватиме. Треба готуватися і нарощувати системи ППО. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Петро Черник.

В Ірані навчилися виготовляти деякі складні компоненти для виробництва дронів-камікадзе.

Тому ефект від санкцій буде слабшим, пише The Wall Street Journal.

Зараз ви читаєте новину «Завод безпілотників у Росії: США попереджають про небезпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі