пʼятниця, 04 червня 2021 09:07

Залякали - батько Протасевича пояснив, чому син вихваляє Лукашенка

Залякали - батько Протасевича пояснив, чому син вихваляє Лукашенка
Роман Протасевич зробив зізнання на користь Лукашенка. Фото: ont.by

Батько білоруського опозиційного журналіста Романа Протасевича Дмитро Протасевич переконаний, що його сина змусили визнати вину в організації масових акцій.

Вважає, що на людей в білоруському СІЗО КДБ чинять фізичний та психологічний тиск, а тому затримані швидко дають потрібні свідчення, передає "Дождь".

"Усе, що говорить Роман, він говорить не сам. Ви подивіться на його першу реакцію на початку ролика. Навіть в процесі відео видно, що в нього йде внутрішня боротьба між тим, що повинен казати і тим, що хоче. Упевнений, його залякують", - сказав старший Протасевич.

Припускає, що журналіста можуть шантажувати його затриманою дівчиною Софією Сапегою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мене зрадили: білорус Протасевич вразив заявою

"Робитимемо все, щоб до сина пустили нашого адвоката та лікарів. Не можемо оцінити його реальний стан, але впевнені, що потрібен постійний медичний нагляд. Хто знає, які методи впливу на нього використовують", - додав Дмитро Протасевич.

3 червня державний телеканал ОНТ опублікував нове відео з Романом Протасевичем. В інтерв'ю блогер зізнається, що визнав провину в кримінальній справі про організацію протестів у Білорусі.

Провладний білоруський Telegram-канал раніше опублікував відео, на якому Роман Протасевич заявив, що співпрацює зі слідством і надає свідчення. На його лобі помітна подряпина. Його близькі припустили, що блогера б'ють в СІЗО. Але в розмові з адвокатом Протасевич сказав, що отримав садно, тому що довго стояв і притулився до стінки.

Зараз ви читаєте новину «Залякали - батько Протасевича пояснив, чому син вихваляє Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі