четвер, 14 лютого 2019 21:27

Затримання українських правозахисників в Казахстані: з'явилися нові подробиці

Затримання українських правозахисників в Казахстані: з'явилися нові подробиці
Повідомили, де знаходять затримані в Казахстані українські правозахисники. Фото: RPR

Затримані у Казахстані українські правозахисники Людмила Волошина та Валерій Явтушенко зараз знаходяться у міграційній службі.

Про це повідомив начальник управління консульського забезпечення Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич, передає УНІАН.

"Затримані громадяни України перебувають у міграційній службі, вживаються заходи консульського захисту", - сказав він.

Водночас Людмила Козловська з посиланням на слова журналістки Соні Тойкен повідомила, що українських консулів не допускають до затриманих правозахисників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти силоміць вручають українцям російські паспорти

"Приїхало дуже багато машин зі співробітниками КНБ. Консул просить допустити до українських громадян і каже, що дії казахської влади є порушенням міжнародного законодавства, але його слова ігноруються", - йдеться у повідомленні.

Українських правозахисників затримали у четвер, 14 лютого, в Астані. Людмилу Волошину забрали з готелю "Комфорт", в якому вона мешкала. Валерія Явтушенка затримали дорогою до українського консульства. Відомо, що правозахисники знаходилися в Казахстані з Міжнародною моніторинговою місією від Італійської федерації з прав людини.

Причина затримання наразі невідома.

Зараз ви читаєте новину «Затримання українських правозахисників в Казахстані: з'явилися нові подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі