четвер, 14 лютого 2019 20:02

У Казахстані спецслужби затримали українських правозахисників

У Казахстані спецслужби затримали українських правозахисників
В Астані затримали українських правозахисників Людмилу Волошину і Валерія Явтушенка. Фото: Vlast.kz

В Астані, що в Казахстані, сьогодні близько 17:15 за місцевим часом затримали українську правозахисницю Людмилу Волошину. Вона перебуває в країні з Міжнародною моніторинговою місією від Італійської федерації з прав людини.

"В номер готелю "Комфорт", де Волошина проживала, увірвалися невідомі, які представилися працівниками міграційної поліції, але своїх документів не показали. З високою ймовірністю її затримали працівники Комітету Національної Безпеки Казахстану", – про це повідомляє Центр громадських свобод в Facebook.

Наразі невідомо, де знаходиться Волошина, на зв'язок вона не виходить.

"Представники місії її затримання пов'язують зі справою казахського судді Маліка Кенжалієва, який розповів їй про те, що його звільнили з посади і тиснуть на нього через вирок, який був незручний для влади Казахстану", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волонтерів вигнали з військового шпиталю

Також в мережі з'явилася інформація про затримання другого спостерігача моніторингової місії українця Валерія Явтушенка і його адвоката Толеген Шаікова дорогою в українське консульство.

Політв'язень Кремля, 20-річний українець Павло Гриб потребує термінового лікарського втручання. За словами його батька Ігоря, російський суд намагається терміново закінчити розгляд справи й за тиждень винести вирок.

Зараз ви читаєте новину «У Казахстані спецслужби затримали українських правозахисників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі