четвер, 17 березня 2022 07:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Заблокували російські сайти, де українців називали нацистами

Заблокували російські сайти, де українців називали нацистами
Сайти поширюють військову пропаганду, підтримують та виправдовують злочинну агресію Росії проти України та не дотримуються принципів журналістської етики. Фото: www.ttja.ee

Телекомунікаційні компанії Естонії заблокували доступ до семи російських новинних сайтів, які поширюють військову пропаганду та розпалюють ненависть.

Естонський Департамент захисту прав споживачів та технічного нагляду (TTJA) зробив таке розпорядження 16 березня, ідеться на сайті відомства.

"TTJA зобов'язує телекомунікаційні компанії заблокувати наступні російські сайти: п'яти російських телеканалів (ntv.ru, ren.tv, 5-tv.ru, 78.ru, 1tv.com); порталу новин - lenta.ru та державного інформагентства - Tass.ru", - ідеться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Netflix відмовився транслювати російські державні телеканали

Ці сайти поширюють військову пропаганду, підтримують та виправдовують злочинну агресію Росії проти України та не дотримуються принципів журналістської етики. На думку TTJA, сайти показують викривлену картину, оскільки використовують вирвані з контексту фрази та не публікують думки іншої сторони. Департамент також дорікає заблокованим сайтам у тому, що вони розпалюють міжнаціональну ворожнечу, називаючи українців нацистами.

На заблокованих сайтах також надається спотворена інформація про опір України російському вторгненню. Водночас інформація, що публікується там, може викликати у аудиторії ненависть до України та країн Заходу.

"Не можна виключати можливість появи закликів до негативного ставлення та прояву насильства щодо українців", - зазначають у TTJA.

На території Латвії заборонили ретрансляцію 18 російських телеканалів, пов'язаних із Gazprom Media. Національна рада з електронних засобів масової інформації прийняла таке рішення 7 березня.

Зараз ви читаєте новину «Заблокували російські сайти, де українців називали нацистами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі