вівторок, 12 квітня 2022 14:19

Спецтема: Війна Росії проти України

За Полярне коло: ЗМІ дізналися, куди Путін переселяє українців

За Полярне коло: ЗМІ дізналися, куди Путін переселяє українців
Путін депортує українців в Сибір і за Полярне коло. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Президент-агресор Росії Володимир Путін переселяє українців із тимчасово окупованих територій до Сибіру й за Полярне коло.

Близько 100 тис. людей вже опинилися за тисячі кілометрів від своїх домівок, пише The Independent із посиланнями на офіційні документи.

За їхніми даними, Кремль видав наказ про переселення 95 739 жителів Донецької та Луганської областей за 5,5 тис. миль від їхніх будинків. Це понад 8,8 тис. км.

"В указі йшлося, що "з урахуванням поточної ситуації в Україні" Російська Федерація "погоджує розподіл" громадян до "суб'єктів Російської Федерації" і просила владу "забезпечити приймання" 95 739 осіб", - цитує видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін говорить про допомогу Донбасу, доки сам стирає його з лиця землі

У Кремлі запланували відправлення 11 398 людей до Сибіру, 7218 людей на Далекий Схід і 7023 - на Північний Кавказ, зокрема інші регіони, як-от Чечня, Інгушетія і Дагестан.

З посиланням на окремі документи видання пише, що людей у Маріуполі просили підписати документи, у яких ішлося, що "українські війська обстрілювали їхнє місто".

Підписантам сказали, що вони не можуть повернутися в Україну, тому що на них чекає "переслідування".

Російські окупанти від початку повномасштабної війни депортували з України понад 600 тис. людей. З них 170 тис. дітей. Відправляли українців у Володимирську, Омську, Пермську, Челябінській області. Також в Сахаліні. У Росії створили фільтраційні табори для українців, повідомила омбудсмен Людмила Денісова.

Вона вважає, що депортація українців має всі ознаки геноциду.

Зараз ви читаєте новину «За Полярне коло: ЗМІ дізналися, куди Путін переселяє українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі