середа, 03 квітня 2019 11:45

За подружню зраду й одностатевий секс запровадили смертну кару

За подружню зраду й одностатевий секс запровадили смертну кару
Султан Брунею Хассанал Болкіах вважає, що це потрібно, аби "ісламське вчення в цій країні ставало сильнішим". 

У азійській державі Бруней запровадили смертну кару за одностатевий секс, подружню зраду і зґвалтування. Порушників закидатимуть камінням.

Закон набув чинності 3 квітня після кількох років перенесення, пише "Радіо Свобода".

Бруней став першою мусульманською країною у Східній і Південносхідній Азії, де закони шаріату вивели на загальнонаціональний рівень, як це є у близькосхідних країнах, зокрема в Саудівській Аравії.

У країні не страчували людей вже упродовж кількадесят років. Але султан Брунею Хассанал Болкіах, який раніше був найбагатшою людиною у світі, вважає, що це потрібно, аби "ісламське вчення в цій країні ставало сильнішим".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Білорусі стратили двох "чорних ріелторів"

Нове законодавство викликало критику в ООН, де його назвали "жорстоким і нелюдяним". В Amnesty International заявили, що влада Брунею порушує зобов'язання, які та взяла на себе у сфері дотримання прав людини, і закликали переглянути кримінальний кодекс.

Наразі невідомо, чи для страти буде застосовуватися каменування, оскільки для рішення про таке покарання будуть потрібні дуже детальні докази.

На вакантну посаду ката на Шрі-Ланці подали заяви 102 людини. Необхідність у найманні додаткових працівників виникла після того, як в країні вирішили відновити смертну кару через повішення за торгівлю наркотиками.

В Україні почав діяти мораторій на смертну кару 11 березня 1997 року. Відсутність смертної кари є обов'язковою умовою для перебування держави в Раді Європи.

Зараз ви читаєте новину «За подружню зраду й одностатевий секс запровадили смертну кару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі