вівторок, 02 квітня 2019 12:09

"Це спосіб змусити їх замовкнути"- Human Rights Watch про репресії у Криму

"Це спосіб змусити їх замовкнути"- Human Rights Watch про репресії у Криму
Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch вимагає в Росії негайно визволити репресованих кримських татар. Фото: ATR

Human Rights Watch назвала арешти кримських татар на окупованому півострові боротьбою з політично-активним населенням.

В організації закликали Росію негайно відпустити людей з тюрьми, пише АTR.

"Події минулого тижня - безпрецедентний крок щодо посилення тиску на тих, хто критикував російську окупацію Кримського півострова. Російська влада повинна відмовитися від звинувачень, звільнити активістів, і, ще до їх звільнення, негайно надати їм доступ до адвокатів", - йдеться в повідомленні Human Rights Watch.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти вивезли затриманих кримських татар у Росію

Статті, за якими окупанти заарештовували кримських татар в організації назвали тиском та залякуванням.

"Масштабні арешти в Криму націлені на те, щоб політично активні кримські татари стали "терористами" - це спосіб змусити їх замовкнути", -заступник директора Human Rights Watch по Європі і Центральній Азії Рейчел Денбер.

Human Rights Watch - неурядова міжнародна правозахисна організація. Вони займаються захистом прав людей у 70 країнах світу. Основною їх діяльністю є боротьба з торгівлею людьми, тортурами та смертною карою, дитячою працею та безпритульністю, дотримання прав мирного населення у часи військових конфліктів.

Будинки десятків татар обшукали в окупованому Криму 27 березня. Найбільше в селах Строгонівка і Кам'янка Сімферопольського району, а також в селі Володимирівка Білогірського району. Про це повідомляє громадське об'єднання "Кримська солідарність". Всім оголосили підозру в терористичній діяльності. Заарештованих активістів вивезли до тюрьми в Ростові-на-Дону.

Зараз ви читаєте новину «"Це спосіб змусити їх замовкнути"- Human Rights Watch про репресії у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі