пʼятниця, 16 червня 2023 00:26

З території Білорусі обстріляли польських прикордонників: подробиці

З території Білорусі обстріляли польських прикордонників: подробиці
Польські прикордонники заявили, що у них вперше вистрілили з території Білорусі. Фото: Громадське радіо

Польських прикордонників обстріляли з боку Білорусі.

Було пошкоджено дзеркало та вікно службового автомобіля. У момент обстрілу в авто перебували двоє прикордонників. Про це повідомляє RMF24.

"Куля залетіла через бокове вікно автомобіля і на виході продірявила інше вікно", – розповів речник прикордонної служби Польщі Аркадіуш Тивонюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Услід за Польщею: ще одна країна відгородиться від Росії "стіною"

Достеменно невідомо, з якої зброї здійснили постріл, але "його швидкість та кінетична енергія були значними". Тивонюк припустив, що з білоруського кордону могли стріляти з пневматики.

Речник додав, що у польські патрулі майже щоденно кидають каміння та гілки переселенці з боку Білорусі. Найчастіше це громадяни Афганістану, Сирії, Іраку, Ємену та Сомалі.

Польща завершила будівництво 187 км паркану на кордоні з Білоруссю. Заввишки "стіна" 5,5 м. Огородження зробили зі сталевих панелей 4,5 м з колючим дротом нагорі.

Торік Польща й країни Балтії обвинуватили Білорусь і Росію в гібридній агресії із застосуванням штучно спровокованої міграційної кризи.

За 2021 рік польські прикордонники зафіксували майже 40 тис. спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону. Майже всі вони сталися в другій половині року.

Зараз ви читаєте новину «З території Білорусі обстріляли польських прикордонників: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі