субота, 19 листопада 2022 07:36

Услід за Польщею: ще одна країна відгородиться від Росії "стіною"

Услід за Польщею: ще одна країна відгородиться від Росії "стіною"
Фінляндія планує побудувати загородження на кордоні з РФ. Фото: ілюстративне, ОП

Фінляндія заявила про намір відгородитися від Росії 2023 року загороджувальним парканом на кордоні.

Витратити на це планує €139 млн, пише CNN.

"За оцінкою прикордонної служби Фінляндії, безпекова ситуація призвела до необхідності будівництва загороджувального паркану вздовж частини східного кордону", – йдеться в заяві прикордонної служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь влаштувала провокацію на кордоні з Литвою

Запланована огорожа простягнеться на відстань від 130 до 260 км. Очікується, що будівництво такого паркану триватиме від трьох до чотирьох років і може прослужити приблизно 50 років.

Пілотну ділянку зведуть в Іматрі навесні 2023 року. Гельсінкі все більше обмежують перетин східного кордону з Росією.

Якщо Росія зменшить свій прикордонний контроль, це може спричинити додатковий тиск на фінській стороні з метою контролю нелегального в'їзду. Фінляндія не може покладатися на ефективність російського прикордонного контролю, пояснили прикордонники.

У Польщі почали будівництво захисного паркану на кордоні з Росією.

Восени Польща завершила будівництво 187 км паркану на кордоні з Білоруссю. Паркан заввишки 5,5 м. Огородження зробили зі сталевих панелей 4,5 м з колючим дротом нагорі.

Тим часом Україна продовжує будувати стіну на кордоні з Білоруссю. У Волинській області вже звели стіну на 3 км українсько-білоруського кордону. Подібні роботи тривають також у Рівненській та Житомирській областях. Після деокупації всієї української території таку ж стіну побудують на кордоні з Росією.

Зараз ви читаєте новину «Услід за Польщею: ще одна країна відгородиться від Росії "стіною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі