понеділок, 21 жовтня 2024 23:56

ЗСУ зупинили роботу заводу, що виготовляє "Іскандери"

ЗСУ зупинили роботу заводу, що виготовляє "Іскандери"
ЗСУ завадили виробленню "Іскандерів" на російському заводі. ФОто: Вікіпедія

Російський завод "Кремній Ел" у Брянську зупинив роботу після атаки дронів. Він виробляє деталі для систем ППО "Панцир" та ракетних комплексів "Іскандер".

Під час атаки там постраждали виробничі та адміністративні корпуси. Це призвело до перебоїв з енергопостачанням, пошкодження об'єктів енергетичної інфраструктури та розриву технологічних виробничих ланцюжків, повідомляє пресслужба заводу, передає РБК-Україна.

"Наразі "основним завданням є якомога швидше відновлення виробництва електронної техніки". - заявив гендиректор "Групи Кремній Ел" Олег Данцев Зараз, за його словами, проводиться експертиза з метою оцінки можливості відновлення пошкоджених об'єктів.

"Однак не все залежить від нас - є труднощі із купівлею запасних частин для відновлення технологічного обладнання та енергетичної інфраструктури", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загарбники почали використовувати дрони Shahed для розвідки - фото

"Кремній Ел" дрони атакували не один раз. Зокрема, у серпні минулого року на заводі "Кремній Ел" спалахнула масштабна пожежа після атаки безпілотників. Також його було атаковано 7 вересня 2023 року та в червні 2024 року.

Остання атака на завод була зафіксована у ніч на 19 жовтня.

Україна розробила безпілотник, здатний збивати Shahed. Це буде керований безпілотник з видом від першої особи (FPV), який називається Sting. Він має стати дешевшою заміною для зенітних ракет, які часом доводиться витрачати для перехоплення "Шахедів".

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ зупинили роботу заводу, що виготовляє "Іскандери"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі