вівторок, 14 квітня 2020 17:19

Все було не так: у Росії визначили нову дату закінчення Другої світової війни

  Медаль "За перемогу над Японією" - нагорода Радянського Союзу.
Медаль "За перемогу над Японією" - нагорода Радянського Союзу.

Держдума РФ внесла зміни в список Днів військової слави і пам'ятних дат. Згідно із законом, нова дата закінчення Другої світової війни - 3 вересня. Про це повідомили на сайті нижньої палати парламенту.

Що це означає? Раніше те ж свято припадало на 2 вересня. Але перемога Радянського Союзу над Японією 3 вересня 1945 року "зробила вирішальний внесок у завершення Другої світової війни". Так сказано в пояснювальній записці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Між олігархами і силовиками: росіян опитали, чиї інтереси підтримує Путін

Мовляв, перемога над Японією 3 вересня і є справжнім закінченням Другої світової війни. День Перемоги 9 травня - це день закінчення так званої Великої Вітчизняної війни, яка нібито трохи відокремлена від загальної Другої світової.

Також це зміщення фокусу з воєнної дати на перехід до миру.

"Формулювання "3 вересня - День закінчення Другої світової війни (1945 рік)" символізує перехід від стану війни до миру, пошуку шляхів мирного співіснування і співпраці", - цитата з документа.

18 в'язнів особливої ​​російської колонії перерізали собі вени через побиття. Після цього в колонії почався бунт і в ситуацію втрутилися спецсили.

Зараз ви читаєте новину «Все було не так: у Росії визначили нову дату закінчення Другої світової війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі