четвер, 09 червня 2022 07:20

Повітряний простір чотирьох країн порушив невідомий літак - ЗМІ

Повітряний простір чотирьох країн порушив невідомий літак - ЗМІ
 Приналежність літака розпізнати не вдалося. Фото: УНІАН

Увечері 8 червня невеликий двомісний літак Beechcraft перетнув на малій висоті повітряний простір Угорщини, Румунії, Сербії та Болгарії.

Літак послідовно перехоплювали, однак приналежність судна розпізнати не вдалося, пише digi24.

Зазначається, Beechcraft піднявся у повітря в Угорщині в районі Дебрецена приблизно о 17:30 без схваленого плану польоту та без увімкненого транспондера.

У повітряному просторі країни його супроводжували два літаки угорських Військово-повітряних сил (ВПС), у Румунії - літаки румунських ВПС, а також американські літаки F-16 із румунської авіабази НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський літак порушив повітряний простір Швеції

Близько 19:00 літак протягом 2 хв перетинав повітряний простір Сербії, а потім залетів у Болгарію.

За інформацією видання, на борту перебували двоє людей. Пілот не відповідав на радіозапити і на візуальні сигнали, що передавались військовими літаками, які його супроводжували. Водночас літак не демонстрував ворожої чи небезпечної поведінки.

У Міноборони Румунії додали, що зараз болгарська влада вивчає зону останньої відомої позиції літака для його ідентифікації та з'ясування деталей.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров не потрапив на запланований 6-7 червня візит у Сербії. Одразу три країни - Болгарія, Північна Македонія та Чорногорія - закрили повітряний простір для літака Лаврова.

Перед цим президент Сербії Александр Вучич публічно заявив, що справа із візитом Лаврова до Белграда ускладнилася.

Зараз ви читаєте новину «Повітряний простір чотирьох країн порушив невідомий літак - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі