пʼятниця, 18 листопада 2022 12:07

Спецтема: Війна Росії проти України

"Війну ми програли"– як наближені до Путіна реагують на "здачу" Херсона

"Війну ми програли"– як наближені до Путіна реагують на "здачу" Херсона
Херсон мав символічне значення для диктатора Володимира Путіна, оскільки став єдиним обласним центром, який вдалося тимчасово окупувати після 24 лютого. Фото: facebook.com/MIDRussia

Так звана російська еліта дуже боляче сприйняла відступ окупаційних військ з Херсона. Вона впевнена, що війну проти України Москва вже програла.

Водночас у Кремлі поки що налаштовані оптимістичніше, пише російське видання "Медуза" з посиланням на анонімні джерела.

"Те, що трапилося в Херсоні, сприймається як ганьба і наслідок бардака в державі. Начебто й підозрювали про нього, але не настільки", – сказав співрозмовник в одному з регіональних відділень "Единой России".

Співрозмовник, наближений до підприємців із "ближнього кола" президента Росії Володимира Путіна, висловився жорстко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи готова Росія вивести свої війська з України: Боррель зробив заяву

"Пішло розуміння – справжню війну ми програли. Люди починають думати про те, як жити далі, яке місце в майбутньому хотіли б зайняти, яку ставку зробити, на чому грати", – заявив він.

У Кремлі ж сподіваються, що на Заході "розвалиться консенсус на підтримку України" через необхідність дешевих енергоносіїв. Також у Росії роблять ставку на різку зміну політичної ситуації в Україні та відставку президента Володимира Зеленського.

Окрім того, Москва думає, що через кілька місяців російська армія стане боєздатнішою через мобілізацію і зможе переламати ситуацію на фронті.

11 листопада українські військові зайшли до Херсона, який понад вісім місяців перебував у російській окупації – від 2 березня. Кадри зустрічі воїнів жителями міста розчулили весь світ.

Російське міноборони повідомило, що втеча окупантів з правого берега Херсонщини нібито завершилася і загарбники "зайняли заздалегідь підготовлені оборонні рубежі та позиції" на лівому березі Дніпра. Загарбники назвали це "маневром".

14 листопада Володимир Зеленський приїхав до звільненого від російських окупантів Херсона. Над містом офіційно замайорів прапор України.

Херсон мав символічне значення для Володимира Путіна, оскільки став єдиним обласним центром, який вдалося тимчасово окупувати після 24 лютого. На оборону Херсона Москва спрямувала значні сили, зокрема й елітні частини повітрянодесантних військ, а також підкріплення з мобілізованих росіян.

Зараз ви читаєте новину «"Війну ми програли"– як наближені до Путіна реагують на "здачу" Херсона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі