середа, 19 червня 2024 08:40

Війна у Секторі Гази: Нетаньяху розкритикував Байдена

Війна у Секторі Гази: Нетаньяху розкритикував Байдена
Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу розкритикував США через затримки із постачанням зброї. Фото: glavcom.ua

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу розкритикував Сполучені Штати Америки через блокування постачання певних видів озброєнь.

За його словами, це сповільнює наступ Ізраїлю в місті Рафах на півдні Сектору Гази. Про це повідомляє Associated Press (AP).

Зокрема, Нетаньягу записав відеоролик англійською, у якому розкритикував президента США Джо Байдена за "вузькі місця" в передачі озброєнь.

"Неможливо уявити, що впродовж останніх кількох місяців адміністрація утримувала зброю і боєприпаси для Ізраїлю. Дайте нам інструменти, і ми закінчимо роботу набагато швидше", - сказав Нетаньягу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Найсмертоносніша атака": у Рафаху загинули ізраїльські військові

За його словами, під час нещодавнього візиту до Ізраїлю, держсекретар США Ентоні Блінкен запевнив, що цілодобово працює над усуненням затримок. Водночас, у вівторок Блінкен заявив, що єдина пауза була пов'язана з важкими бомбами, які були доставлені ізраїльтянам у травні.

"Ми, як ви знаєте, продовжуємо перевіряти одну партію, про яку говорив президент Байден, щодо 2000-фунтових бомб через наші побоювання з приводу їх використання в густонаселеному районі, такому як Рафах. Це питання залишається на розгляді, але все інше відбувається у звичайному режимі", - сказав Блінкен під час прес-конференції у Держдепартаменті.

Водночас Нетаньягу не уточнив, яке саме озброєння затримується, а ізраїльські військові відмовилися відповісти на прохання AP про коментар.

Коментуючи заяву Нетаньягу у вівторок, прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр сказала: "Ми взагалі не знаємо, про що він говорить. Просто не знаємо".

За її словами, США ведуть "конструктивні дискусії" з Ізраїлем щодо призупиненої поставки важких бомб і що це єдине постачання, яке затримується.

Ізраїль розпускає військовий кабінет, створений для боротьби з Хамасом та Хезболлою.

Це рішення було прийнято після виходу партії "Національна єдність" на чолі з Бенні Ганцом з коаліції, що призвело до втрати необхідної підтримки.

Зараз ви читаєте новину «Війна у Секторі Гази: Нетаньяху розкритикував Байдена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі