четвер, 26 грудня 2019 12:25

Власник свинки Пеппи виграв суд проти найбільшого російського виробника іграшок

Власник свинки Пеппи виграв суд проти найбільшого російського виробника іграшок
Російська компанія повинна виплатити 12 190 000 грн компенсації. Фото: ntvplus.com

Британська компанія Entertainment One UK, яка володіє правами на персонажа свинку Пеппу, виграла позов до одного з найбільших російських виробників іграшок.

Арбітражний суд Москви зобовʼязав компанію "Симбат" виплатити правовласникам свинки Пеппи 12 190 000 грн ($530 тис.) компенсації за використання в дитячих конструкторах образу Пеппи без придбання відповідної ліцензії. Про це пише видання "Коммерсантъ".

Відповідач у суді заявляв, що на конструкторах зображувалася інша, схожа свинка. У суді пояснили, що ухвалили рішення на користь британської компанії, керуючись висновком експерта та результатами опитування покупців, наданих позивачем.

Це рішення назвали першим у судовій практиці Росії, коли санкції за контрафактні товари застосовані проти великої оптової компанії, а не роздрібних продавців.

Верховний суд Швейцарії не задовольнив апеляційну скаргу Росії на рішення міжнародного арбітражу, який присудив РФ виплатити "Укрнафті" 44,4 млн дол. компенсації за експропріацію майна компанії внаслідок анексії Криму.

Зараз ви читаєте новину «Власник свинки Пеппи виграв суд проти найбільшого російського виробника іграшок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі