пʼятниця, 05 серпня 2016 20:51

Високопосадовці США назвали "дурнею" коментарі Трампа щодо Криму

Високопосадовці США назвали "дурнею" коментарі Трампа щодо Криму

Екс-держсекретар США Олбрайт назвала заяву Трампа про Крим "надзвичайно дурною". Високопосадовці США у відкритому листі засудили заяву кандидата у президенти від Республіканської партії Дональда Трампа про Крим і НАТО.

Про це повідомляє Washington Post.

Нещодавно Трамп поставив під сумнів необхідність в спільній обороні та допустив визнання російської окупації Криму.

"Це ганебні заяви, які руйнують наші давні цінності та національні інтереси, прийняті президентами від обох партій", - йдеться у листі, під яким свої підписи поставили колишній Держсекретар США Мадлен Олбрайт і директор ЦРУ Леон Панетта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штайнмаєр вважає Трампа "проповідником ненависті"

Його підписав також Аян Бжезінський, який був помічником міністра оборони США з питань Європи і НАТО в адміністрації Джорджа Буша-молодшого, а також радник президента Буша-молодшого з питань НАТО і Європи Деймон Вілсон. Також лист підтримав неоконсерватор Ренді Шунеман.

Усього під листом поставили підписи 37 американських діячів.

"Ми вважаємо, коментарі Трампа відчайдушними, небезпечними і надзвичайно дурними. Вони суперечать ключовим принципам обох партій, яких дотримувалися всі адміністрації в США. Наша безпека в Північній Америці нерозривна з безпекою наших союзників у Європі", - йдеться в листі.

Нагадаємо, кандидат в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон відновила перевагу в рейтингах прихильності виборців над республіканським суперником Дональдом Трампом після партійного з'їзду в Філадельфії.

Зараз ви читаєте новину «Високопосадовці США назвали "дурнею" коментарі Трампа щодо Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі