неділя, 21 жовтня 2018 12:26

Відомо, за що вбили журналіста The Washington Post у саудівському посольстві

Відомо, за що вбили журналіста The Washington Post у саудівському посольстві
Загиблий журналіст The Washington Post Джамаль Хашогджі намагався протидіяти роботі "фабрики тролів". Фото - ua.news

Загиблий журналіст The Washington Post Джамаль Хашогджі намагався протидіяти роботі "фабрики тролів". Вона була створена під патронажем принца Саудівської Аравії для боротьби з інакодумцями в мережі. Про це повідомляє New York Times з посиланням на джерела, серед яких офіційні особи США і Саудівської Аравії.

З розслідування журналістів випливає, що ще в 2010 році наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман і його соратники створили "фабрику тролів" з сотнями співробітників, які поширюють потрібну владі інформацію в Twitter, WhatsApp і Telegram. Працівники ферми тролів повинні виявляти дискусії, або критичні повідомлення щодо влади Саудівської Аравії і намагатися відвернути увагу аудиторії від них. В інформаційній компанії бере участь кілька сотень співробітників, більшість яких є молодими людьми, вони отримують зарплату близько $3 тис. на місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп підтримав версію Саудівської Аравії щодо смерті журналіста в консульстві

Перед своїм зникнення Джамаль Хашогджі намагався допомогти організувати добровольців, які б почали протидіяти у Twitter цій кампанії.

Журналіст The Washington Post Джамаль Хашогджі зник 2 жовтня після відвідування генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Весь цей час Саудівська Аравія заперечувала свою причетність до його зникнення, і тільки після ультиматуму США визнала вбивство. В результаті були арештовані 15 співробітників саудівської розвідки, а два чиновника з оточення принца-наступника позбулися своїх постів.

Зараз ви читаєте новину «Відомо, за що вбили журналіста The Washington Post у саудівському посольстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі