субота, 20 жовтня 2018 11:14

Саудівська Аравія підтвердила вбивство журналіста у своєму консульстві в Стамбулі

Саудівська Аравія підтвердила вбивство журналіста у своєму консульстві в Стамбулі
Опозиційний журналіст Джамаль Хашоггі з Саудівської Аравії зник у Стамбулі 2 жовтня. Фото: BBC.com

Опозиційного журналіста Джамаля Хашоггі вбили у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі. Цю інформацію влада країни підтвердила офіційно. Чоловік нібито загинув під час бійки.

"Попередні підсумки розслідування, проведеного Генеральною прокуратурою за фактом зникнення підданого Джамаля Хашоггі, вказують, що суперечка, яка виникла у нього з кількома людьми під час його перебування в генеральному консульстві королівства в Стамбулі, переросла у сварку і бійку, що призвело до його смерті", - повідомляє Міністерство закордонних справ країни.
Розслідування триває. Під слідством перебувають 18 громадян Саудівської Аравії, хто вони – не розголошують, йдеться у повідомленні.
Повідомляється також, що люди, які спілкувались з Хашоггі перед його смертю, прибули в Стамбул для того, щоб повернути його в Саудівську Аравію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналіст записав на Apple Watch своє вбивство

Саудівський опозиційний журналіст Джамаль Хашоггі зник в консульстві у Стамбулі 2 жовтня. Турецька влада стверджувала, що саудівські агенти убили та розчленували журналіста. За даними ЗМІ, перед смертю Хашоггі катували, а потім відрубали голову.
Після обшуків саудівського консульства турецька поліція заявила, що знайшла докази убивства Хшоггі. Президент США Дональд Трамп анонсував "суворе покарання" Саудівській Аравії в разі підтвердження інформації вбивство Хашоггі.

Зараз ви читаєте новину «Саудівська Аравія підтвердила вбивство журналіста у своєму консульстві в Стамбулі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі