вівторок, 16 січня 2018 14:05

Відкрили хостел для безпритульних розлучених чоловіків

Відкрили хостел для безпритульних розлучених чоловіків
В більшості при розлученні житло залишають жінці. Фото:poputka.pro

В італійському містечку Тор-Сан-Лорено відкрили перший в Італії хостел для розлучених чоловіків. Заклад відкрила Римо-католицька церква.

Чоловіки, які залишилися без житла в результаті розлучення можуть там поїсти, переночувати та прийняти душ, - про це пише ZAXID.NET.

В Італії зараз близько 4 млн розлучених чоловіків. 1 млн з них після розлучення не мають свого житла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство українки в Італії: ЗМІ сповістили про стосунки Софії Мельник з чоловіками

"Розлучення тут може означати смерть",— каже президент італійських асоціацій юристів Джан-Етторе Гассані.

В семи випадках з десяти суд при розлученні залишає житло жінці, щоб вона могла виховувати дітей. В 94% випадків суд вирішує, щоб чоловіки продовжували виплачувати іпотеку за житло, платили аліменти та інші види допомоги на утримання дітей. Через це нерідко після розлучення італійські чоловіки залишаються на межі бідності. У них немає грошей навіть на оренду житла, тому їм доводиться ночувати в машині.

Представники церкви побачили, скільки розлучених чоловіків шикуються в черги за безплатними обідами. Тому й звернули увагу на цю проблему.

60-річний Роберто Трані з Італії викладає італійську мову для дітей у школі селища Довге-Гірське Дрогобицького району Львівщини. На уроки приходять більше 40 учнів з різних класів. Вони уже вільно спілкуються з приїжджими італійцями.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили хостел для безпритульних розлучених чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі