вівторок, 19 липня 2022 18:00

Вибори прем'єра Великої Британії: уже завершився четвертий раунд

Вибори прем'єра Великої Британії: уже завершився четвертий раунд
За підсумками четвертого раунду ексголова Мінфіну Ріші Сунак лідирує. Фото: eastnews.ua

У Великій Британії відбувся четвертий тур голосування за лідера Консервативної партії. Він автоматично обійме посаду прем'єр-міністра країни.

За підсумками четвертого раунду ексголова мінфіну Ріші Сунак набрав 118 голосів, заступник міністра з міжнародної торгівлі Пенні Мордонт – 92, міністерка закордонних справ Ліз Трасс – 71. Про це 19 липня повідомило видання The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трасс заявила, що готова зустрітися з Путіним і Лавровим "віч-на-віч"

Член парламенту, колишня заступниця міністра у справах жінок і рівноправності Кемі Баденок вибула з перегонів за посаду прем'єр-міністра Великої Британії.

Останній раунд відбудеться в середу, 20 липня.

7 липня Борис Джонсон подав у відставку з поста прем'єр-міністра Великої Британії. Він продовжить виконувати обов'язки прем'єра до обрання нового глави керівної партії. Посаду прем'єра Джонсон обіймав з липня 2019 року.

Консервативна партія оголосить ім'я нового прем'єр-міністра Великої Британії 5 вересня після голосування серед членів партії. Переможця оберуть з двох кандидатів.

Зараз ви читаєте новину «Вибори прем'єра Великої Британії: уже завершився четвертий раунд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі