середа, 08 листопада 2023 20:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Угорщина не зможе заблокувати €50 млрд Україні - єврокомісар

Угорщині не вдається одноосібно заблокувати збільшення бюджету Європейського союзу.

Це стосується й виділення Україні €50 млрд на чотири роки, сказав єврокомісар із питань фінансів Йоганнес Ган, передає EUobserver.

Він заперечує повідомлення ЗМІ, що у Єврокомісії обговорюють розмороження частини коштів для Угорщини в обмін на її підтримку бюджетного перегляду ЄС до 2027 року.

"Нас не шантажуватимуть. Єврокомісія має обхідні шляхи для затвердження переглянутого бюджету, які не потребують підтримки Угорщини", - наголосив Ган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина знову заблокувала транш ЄС для військової допомоги Україні

Є можливість знайти рішення, яке стосується лише 26 країн-членів ЄС.

"Можуть бути певні затримки, якщо нам доведеться застосовувати різні заходи. Але, врешті-решт, я впевнений, я переконаний, що нас не зупинити", - сказав єврокомісар.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан на зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним назвав війну РФ проти України "воєнною операцією".

17 жовтня Орбан провів незаплановану зустріч з Путіним у Пекіні. Це вперше за понад рік Путін зустрівся з лідером країни ЄС, повідомляють російські пропагандистські видання.

Поширили відео розмови із синхронним перекладом. На кадрах чутно, як Орбан тихо каже фразу "katona műveletek" (воєнна операція).

Зараз ви читаєте новину «Угорщина не зможе заблокувати €50 млрд Україні - єврокомісар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі