пʼятниця, 20 вересня 2024 08:00

Велика Британія відреагувала на передачу Іраном балістичних ракет Росії

Велика Британія відреагувала на передачу Іраном балістичних ракет Росії
У Великій Британії засуджують передачу Іраном зброї до РФ. Фото: visitukraine.today

Велика Британія засуджує передачу Іраном балістичних ракет Росії.

Там вважають, що це становить загрозу не лише для України, а й всієї європейської безпеки. Про це на черговому засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні заявив постійний представник Британії при організації Ніл Голланд, повідомляє Укрінформ.

За його словами, минулого тижня РФ скликала одне найбільш "лицемірних засідань Ради безпеки", яке стосувалося передачі західних озброєнь Україні. Це було "цинічне використання Радбезу", аби критикувати підтримку суверенної держави України у здійсненні нею законного права на захист від російського вторгнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шойгу поїхав з неоголошеним візитом в Іран: повіз послання від Путіна

"Але, висуваючи ці звинувачення, РФ досягла успіху лише у висвітленні власних подвійних стандартів та дезінформації - характерних ознак її зловмисних дій на нашому континенті та за його межами. Адже всього за кілька днів до зустрічі ми дізналися, що Росія отримала іранські балістичні ракети", - сказав Голланд.

Він додав, що передача Росії балістичних ракет від Ірану "становить пряму загрозу європейській безпеці". Крім того, отримання Росією ракет від Північної Кореї також порушує Резолюції Ради безпеки ООН.

Дипломат пояснив дві ключові різниці між ситуаціями с Україною та Росією.

"В одному випадку зброя постачається суверенній державі, Україні, щоб дати їй можливість захистити себе відповідно до міжнародного права. У другому - зброя надсилається Росії, яка веде агресивну війну проти свого сусіда, порушує Статут ООН і Гельсінський заключний акт. Більше того, ця зброя використовується для заподіяння страждань українському цивільному населенню", - сказав Голланд.

Він також рішуче засудив обстріл російськими військами співробітників МКЧХ 12 вересня у Донецькій області, а також атаку РФ на цивільне вантажне судно в Чорному морі 11 вересня.

Член комітету з питань національної безпеки і зовнішньої політики парламенту Ірану Ахмад Бахшаєш Ардестані визнав, що Російській Федерації відправили іранські балістичні ракети.

Він заявив, що Тегеран змушений вести з РФ бартер "для задоволення потреб, зокрема імпорту сої та пшениці".

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія відреагувала на передачу Іраном балістичних ракет Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі