неділя, 28 січня 2024 07:38

Велика Британія розробила план досягнення миру між Ізраїлем та ХАМАСом - ЗМІ

Велика Британія розробила план досягнення миру між Ізраїлем та ХАМАСом - ЗМІ
Ізраїль продовжує операцію в Секторі Гази. Фото: gettyimages.com

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон запропонував план, що дозволить досягти довгострокового припинення вогню та миру у Секторі Гази.

Його можуть використати для забезпечення звільнення заручників, які утримуються в Газі, повідомляє Financial Times

План включає пропозицію про те, щоб найвищі лідери ХАМАСу в Газі, включаючи Ях'ю Сінвара, натхненника нападу на Ізраїль 7 жовтня, який спровокував війну, виїхали в іншу країну.

"Що ми намагаємося зробити, так це закріпити ідею про те, що коли ви отримуєте цю паузу, ви повинні старанно працювати, щоб перетворити її на тривале припинення вогню, і справді зосередитись на реалістичних та досяжних речах, які справді могли б зробити припинення вогню постійним і стійким", - сказав Кемерон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїлю не вдалося знищити ХАМАС - WSJ

За його словами, план Великої Британії доповнює інші ініціативи. Кемерон обговорив його з урядами США, Європи та арабських країн.

"У вас мають бути набагато чіткіші політичні горизонти для палестинської держави: новий палестинський уряд для Західного берега та Гази, і що ХАМАС ніколи більше не повинен мати можливості нападати на Ізраїль", - заявив британський міністр.

Видання зазначає, що західні та арабські офіційні особи обговорюють формування нового палестинського уряду з палестинськими лідерами, щоб мати надійний орган для управління Газою, яку ХАМАС контролює з 2007 року та Західним берегом. Ідея полягає в тому, щоб мати технократичну адміністрацію з уповноваженим прем'єр-міністром.

"Політичне крило ХАМАСу буде включено у процес формування нового уряду за умови, що він визнає існування єврейської держави, заснованої на кордонах до війни 1967 року, коли Ізраїль окупував Газу та Західний берег", - заявили арабські офіційні особи.

Ізраїль і ХАМАС ведуть переговори про місячне перемир'я.

Сторони погоджуються, що обмін ізраїльських заручників на палестинських в'язнів може відбутися під час перемир'я, пише Reuters із посиланням на власні джерела. Але воно гальмується через розбіжності бачення того, як досягти остаточного припинення війни в Газі.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія розробила план досягнення миру між Ізраїлем та ХАМАСом - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі