пʼятниця, 31 березня 2017 08:33

Вашингтон розглядає розширення санкцій проти Росії - екс-генсек НАТО

Вашингтон розглядає розширення санкцій проти Росії - екс-генсек НАТО
Введення нових санкцій залежить від поведінки Росії - Расмуссен. Фото: twitter.com

США розглядають введення нових санкцій проти Росії через "націоналізацію" підприємств Донбасу.

Про це сказав колишній генеральний секретар НАТО Андрес Фог Расмуссен, передають "РИА.Новости".

"Не так давно Росія визнала, що сепаратисти заволоділи українськими підприємствами на сході України. Я вважаю, що, очевидно, необхідно ввести санкції проти тих компаній, які були залучені в експропріацію. Я також вважаю, що необхідно розглянути розширення кола людей, на яких будуть поширюватися санкції, через порушення прав людини, наприклад, кримських татар.

Чи буде це втілено в життя? Це більшою мірою залежить від поведінки РФ. І моя думка полягає в тому, що якщо Росія продовжить вести себе агресивно і продовжить дестабілізувати ситуацію на сході України, тоді санкції повинні бути посилені", - зазначив Фог Расмуссен.

За його словами, у Вашингтоні розглядають посилення санкцій проти РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що сталось із захопленими бойовиками підприємствами

У терористичних ДНР і ЛНР почали "націоналізацію". Вона передбачає відбирання у власників українських підприємств, що працюють на непідконтрольних Києву районах Донбасу та переорієнтування їхньоъ продукціъ з України на Росію. Такі дії бойовиків є відповіддю на торгівельну блокаду Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Вашингтон розглядає розширення санкцій проти Росії - екс-генсек НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі