субота, 16 квітня 2022 22:18

В Угорщині запрацювали українські телеканали

В Угорщині запрацювали українські телеканали
Біженці в Угорщині можуть дивитися українськ телеканали. Фото: facebook.com/profile.php?id=100076386781075.

Кабельні мережі Угорщини розпочали трансляцію українських телеканалів. У Будапешті можна дивитися новинний телемарафон.

Про це повідомив голова Закарпатської ОДА Віктор Микита в Facebook.

"Завдяки спільним зусиллям Міністерства культури і інформаційної політики України, Посольства України в Угорщині та Угорської асоціації комунікацій створено умови для трансляції угорськими мовниками з квітня 2022 р. українських телеканалів в угорських кабельних мережах, - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Будапешті пішли на поступки Путіну

Провайдер кабельного телебачення "Telecom" у Будапешті вже транслює телеканали "Україна 24" та "1+1". Вони проводять цілодобовий новинний телемарафон України на інформаційному ресурсі іномовлення України "UATV". Також 641 775 українських біженців у Угорщині тепер матимуть доступ до програм українською мовою.

"Водночас транслюють дитячі та освітні програми українською, що є надважливим з урахуванням того, що з початку війни Угорщина прийняла, опікується і надає допомогу біженцям з нашої країни, і ця кількість зростає щодня", - додав Микита.

Уранці 4 квітня Концерн радіомовлення, радіозв'язку й телебачення вимкнув мовлення українських телеканалів у цифровій мережі Т2. Відімкнули "Еспресо", "Прямий" і "П'ятий".

Зараз ви читаєте новину «В Угорщині запрацювали українські телеканали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі