четвер, 05 травня 2022 04:14

Спецтема: Війна Росії проти України

В Угорщині назвали умови, за яких підтримають ембарго на російську нафту

В Угорщині назвали умови, за яких підтримають ембарго на російську нафту
Угорщина не підтримує ембарго на російську нафту. Фото: Pixabay.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив про умови, за яких Угорщина відмовиться від російської нафти. За його словами, санкції підтримають, якщо від них звільнять імпорт сирої нафти з Росії.

Про це повідомило 444.hu.

За словами Сіярто, він міг би погодитися на заборону, якби "були винятки з обмежень". Він зазначив, що країна не підтримує санкції повністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайські приватні компанії нишком закуповують російську нафту - ЗМІ

"Поетапне припинення поставок нафти із кінцевим терміном у наступному році є рішенням, яке не можна підтримати, оскільки санкції повністю знищать безпечне енергопостачання Угорщини", - сказав він.

Угорщина не погодилася на ембарго та заявила, що проєкт Євросоюзу щодо повної заборони російської нафти незадовільний. Водночас Угорщині та Словаччині, які дуже залежать від російського палива, буде дано час до кінця 2023 року для виконання шостого пакету санкцій.

Євросоюз пропонує заборонити весь імпорт російської нафти у межах цього пакету санкцій, спрямованих проти агресії президента Росії Володимира Путіна в Україні.

Це буде повна заборона на імпорт усієї російської нафти: морської та трубопровідної, сирої та очищеної, заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн 4 травня під час виступу в Європарламенті.

Зараз ви читаєте новину «В Угорщині назвали умови, за яких підтримають ембарго на російську нафту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі