середа, 10 листопада 2021 12:53

У Тбілісі затримали активістів опозиції. Одному стало погано
6

У грузинській столиці Тбілісі в адміністративному порядку затримали 46 активістів опозиції. Вони вимагали перевести експрезидента країни Михеіла Саакашвілі до цивільної клініки.

Схопили мітингарів біля будівель Служби державної безпеки та Міністерства охорони здоров'я Грузії, пише "Эхо Кавказа".

Фото: ekhokavkaza.com

Активісти намагалися блокувати адміністративні будинки. Громадян затримали за непокору законним вимогам поліції, образу поліцейського та дрібне хуліганство, стверджує голова Департаменту патрульної поліції Важа Сірадзе.

"Блокування будівлі державної установи заборонено законом", - заявив Сірадзе.

Затримання біля будівлі СДБ супроводжувалися сутичками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі почали перевозити у лікарню - Ясько

"Чому ви не затримуєте російських агентів?", "Поясніть причини арешту!", "Ми не зупинимося!", "Раби!" – вигукували протестувальники.

Про затримання кількох активістів біля будівлі МОЗ повідомляє агентство "Інтерпресньюс". Одному учаснику акції під час протистояння з поліцією стало погано.

Напередодні лідер "Єдиного національного руху" Ніка Мелія заявив, що акції опозиції відбудуться у чотирьох різних місцях. Такий підхід він назвав "новою стратегією".

Україна закликає Грузію невідкладно перевезти Міхеіла Саакашвілі до цивільної медичної установи. Подальше перебування політика в медичному закладі в'язниці створює додаткові ризики та напруження, заявили в українському МЗС.

Останніми днями Саакашвілі відмовився від приймання ліків, які підтримували його життєздатність. Стан здоров'я політика близький до надкритичного, можлива кома. Є загроза життю, повідомила народна депутатка від "Слуги народу" Єлизавета Ясько.

Міхеіла Саакашвілі затримали e Грузії 1 жовтня, куди він повернувся напередодні виборів. Він заявив, що вважає себе політичним в'язнем і в день затримання оголосив голодування.

Зараз ви читаєте новину «У Тбілісі затримали активістів опозиції. Одному стало погано». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі