понеділок, 07 лютого 2022 05:10

У США розповіли про строки та умови запуску "Північного потоку-2"

У США розповіли про строки та умови запуску "Північного потоку-2"
У США заявляють, що у разі вторгнення Росії в Україну "Північний потік-2" не запустять. Фото: Reuters

У Сполучених Штатах Америки заявили, що "Північний потік-2" не розпочне роботу ще наступниі місяці.

Про це повідомив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

"Північний потік - 2" - це важіль для нас, а не для Володимира Путіна. Ви сказали про зупинку "Північного потоку - 2", але він так і не був запущений. Газ по ньому зараз не йде і не йтиме протягом кількох місяців. Це зокрема завдяки дипломатії Сполучених Штатів", - зазначив Салліван.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В разі активних бойових дій: канцлер Німеччини підтримав примусову зупинку "Північного потоку-2"

Окрім цього він наголосив, що якщо Російська Федерація вторгнеться в Україну, "Північний потік-2" не експлуатуватиметься.

"Північний потік – 2" проходить із Росії в Німеччину через Балтійське море. Завдовжки 1234 км. У грудні 2019 року будівельні роботи зупинили через запровадження санкцій США, проте їх відновили наприкінці 2020-го.

13 січня у сенаті США відхилили законопроєкт про запровадження нових санкцій проти російського газопроводу "Північний потік-2".

Євросоюз обговорює санкції, включаючи виключення Росії із системи SWIFT та зупинку "Північного потоку-2", якщо РФ вторгнеться в Україну.

Зараз ви читаєте новину «У США розповіли про строки та умови запуску "Північного потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі