середа, 25 жовтня 2023 09:40

Спецтема: Війна Росії проти України

В РНБО відреагували на заяву Столтенберга про виснаження запасів НАТО

В РНБО відреагували на заяву Столтенберга про виснаження запасів НАТО
Секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував заяву генсека НАТО Єнса Столтенберга про виснаження запасів союзників. Фото: ukrinform.ua

Заява генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про те, що війна Росії проти України виснажила запаси союзників, є "трохи дивною".

У західних партнерів вистачить спроможностей наростити виробництво озброєнь. Так на слова Столтенберга відреагував в ефірі національного телемарафону секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО сказали, чи вистачить ресурсів на підтримку України та Ізраїля

"Ми ведемо війну, ведемо тією зброєю, яку нам надають партнери. Альянс готувався до великих війн, до тих процесів, які відбулись у світі, а вони були спрогнозованими. Хто каже, що війну можна було відтермінувати, вона була неможливою - все це люди, які не знають історію і не розуміють, як побудований сучасний світ", - сказав Данілов.

За його словами, союзники мають і сучасну зброю, яку, поки що, не надають Україні. Рішення про її постачання Данілов вважає питанням часу.

"Я більш ніж впевнений, що якщо наші партнери будуть дотримуватись своїх зобов'язань, а вони це підтверджують кожного разу, то проблем із постачанням не буде. Питання тільки часу", - наголосив секретар РНБО.

У Брюсселі 11 жовтня відбулося 16-е засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Україна передусім потребує засобів протиповітряної оборони, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

США оголосили про виділення Україні пакета військової допомоги на $200 млн. Він повинен посилити системи ППО.

Зараз ви читаєте новину «В РНБО відреагували на заяву Столтенберга про виснаження запасів НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі