субота, 15 жовтня 2022 13:19

У російському Примор'ї на паркані знайшли мертвим військового комісара

У російському Примор'ї на паркані знайшли мертвим військового комісара
Військком Росії Роман Малік брав участь у чеченських кампаніях, пишуть ЗМІ. Фото: Адміністрація Партизанского району РФ

У Партизанську Приморського краю Росії знайшли мертвим військового комісара Романа Маліка.

Обставини його смерті незрозумілі, пишуть росЗМІ.

В адміністрації міста заявили, що Малік "трагічно пішов із життя". Однак в Telegram Amur Mash із посиланням на свої джерела в правоохоронних органах стверджують, що поліція розглядає версії вбивства та самогубства Маліка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РФ мобілізували пілота просто з літака, пасажирів вигнали: відео

Тіло військкома знайшли нібито біля паркану приватного будинку. Приморське видання "Время перемен" уточнює, що труп був "на паркані".

За даними видання "Байкал 24", на тілі Маліка є ознаки самогубства, проте його знайомі сумніваються в суїцидальних нахилах.

Малік брав участь у чеченських кампаніях, а потім обіймав різні посади у військкоматі, зокрема керівні. Він також "активно займався військово-патріотичним вихованням молоді, дуже любив своїх дітей", пишуть місцеві ЗМІ.

21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію росіян. 14 жовтня Путін заявив, що "нічого додаткового не планує", а часткова мобілізація "майже завершена".

Перші випадки загибелі відправлених на фронт російських мобілізованих спричинили в Росії нову хвилю критики на адресу командування. Російська влада визнала загибель п'яти мобілізованих із Челябінська. А блогери пишуть, що кількість вбитих суттєво вища.

26 вересня у військкоматі російського міста Усть-Ілімськ сталася стрілянина, важко поранений військком. Місцевого жителя, який здійснив постріли, затримали. Стрільцем виявився 25-річний росіянин Руслан Зінін. Він пояснив свій вчинок тим, що його братові прийшов повістка, а раніше на війні загинув його друг.

Зараз ви читаєте новину «У російському Примор'ї на паркані знайшли мертвим військового комісара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі