вівторок, 30 травня 2017 01:50

У Росії зросла кількість політв'язнів

У Росії зросла кількість політв'язнів
Українці - Олег Сенцов і Олександр Кольченко - у списках політв'язнів РФ. Фото: УНІАН

Правозахисний центр "Меморіал" опублікував нові списки політв'язнів у РФ. Станом на 29 травня 2017 року в обох списках — списку осіб, позбавлених волі у зв'язку з реалізацією права на свободу віросповідання і списку інших політв'язнів — 118 прізвищ.

Рік тому їх було 87. У списках, опублікованих у жовтні 2016 року, — 102, повідомляє "Меморіал" на своєму сайті.

"Списки свідомо неповні: по багатьох справах нам не вдалося отримати матеріалів, по багатьох — матеріали у стадії вивчення та аналізу, що є необхідною умовою визнання політв'язнем. Однак кількість прізвищ у списках зростає — і це свідчить про збільшення масштабу політично мотивованих репресій в нашій країні", - йдеться в повідомленні російської правозахисної організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Душили і били струмом": українців кинули за ґрати за "розстріл" російських солдатів

В список політв'язнів за релігійними ознаками додалися прізвища 15 осіб. З жовтня 2016 року список поповнили прізвища кримського активіста Володимира Балуха, математика Дмитра Богатова, засуджених за відправку СМС повідомлень в Грузію мешканок Сочі Марини Джанджгави, Інги Тутисані, Аннік Кеся, депутата і журналіста з Татарстану Сергія Єретнова, московського активіста Сергія Рєзнікова — семи осіб.

Крім Володимира Балуха в списках значаться кримські татари Ахтем Чийгоз, Алі Асанов і Мустафа Дегерменджи, а також українці Станіслав Клих, Микола Карпюк, Андрій Коломієць, Олександр Костенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко та Сергій Литвинов та інші.

Зараз ви читаєте новину «У Росії зросла кількість політв'язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі