субота, 09 березня 2024 12:10

У Росії виникла нова проблема через українські удари - британська розвідка

У Росії виникла нова проблема через українські удари - британська розвідка
Через українські дрони Кремль має нову проблему перед виборами. Фото: gettyimages.com

Влада РФ буде особливо вразливою до цін на бензин та інші товари повсякденного вжитку перед президентськими виборами, які відбудуться 15−17 березня.

Через атаки українських БПЛА пальне в Росії може подорожчати. Про це у новому огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Із 1 березня Росія запровадила шестимісячну заборону на експорт бензину для стабілізації цін на внутрішньому ринку. При цьому в РФ спостерігається зростання попиту а пальне. Таким чином Росія відновила експортне ембарго, яке діяло з 21 вересня по 17 листопада 2023 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безпілотник вдарив по меткомбінату у Росії. Відео обвалу

У британській розвідці вважають, що російські нафтопереробні потужності тимчасово скоротилися через численні удари українських безпілотників по нафтопереробних заводах на всій території Росії.

Заборона експорту має зменшити тиск на постачання і дозволить Росії провести ремонт на своїх НПЗ.

"Ремонт, ймовірно, займе більше часу, ніж зазвичай, оскільки західні санкції перешкоджають імпорту деяких необхідних компонентів", - йдеться у повідомленні.

Вночі 9 березня російський Таганрог (Ростовська область) зазнав масованої атаки безпілотників. Жителі повідомляли про понад 10 вибухів, атака тривала понад півтори години.

Повідомляли також про вибухи в Курську. У російському Міноборони заявили, що вночі нібито збили 47 українських безпілотників.

Зараз ви читаєте новину «У Росії виникла нова проблема через українські удари - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі