понеділок, 11 березня 2024 07:53

У Росії розвалюються літаки, які перевозять оточення Путіна

У Росії розвалюються літаки, які перевозять оточення Путіна
У Хабаровському краї запросив аварійну посадку Ан-12. Фото: pixabay.com

Військово-транспортний російський літак Ан-12 запросив аварійну посадку на аеродромі Хурба у місті Комсомольськ-на-Амурі.

Цього місяця в РФ зафіксували вже кілька авіапригод із літаками Спеціального льотного загону "Россия", пишуть росЗМІ. Це підприємство забезпечує перевезення посадових осіб, а також представників спеціальних служб і Збройних сил РФ.

"На борту літака Ан-12 перебувало вісім осіб. Борт вилетів із Нижньовартовська. За попередньою інформацією, у літака виникли проблеми з шасі", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ могли знищити ще один російський літак А-50: фото з супутника

Ще один з інцидентів стався 6 березня в московському аеропорту "Внуково".

"Під час посадки борту Ту-214 сталася поломка гальмівних колодок однієї з бічних стійок шасі, що ледь не призвело до викочування літака за межі злітно-посадкової смуги. В літаку могли перебувати співробітники Федеральної служби охорони та президентського протоколу, які летіли з відрядження", - пише російський проєкт ВЧК-ОГПУ.

За даними журналістів, раніше в іншого борту Спеціального льотного загону виникли проблеми з механізацією крила, що перевозив до Краснодара людей із супроводу російського диктатора Володимира Путіна.

У серпні минулого року в Читі довелося екстрено посадити Ту-214 зі Спецзагону. Спочатку повідомляли, що це сталося через потрапляння птаха у двигун, хоча насправді сталася поломка шасі.

23 лютого у районі Азовського моря українські війська знову збили російський літак-розвідник А-50. Це була спільна операція Повітряних сил та ГУР.

А-50 - російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління, яким росіяни керують атаками ударної авіації і виявляють у небі українські літаки.

Зараз ви читаєте новину «У Росії розвалюються літаки, які перевозять оточення Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі