понеділок, 08 лютого 2021 21:20

У Росії перед виборами людям роздаватимуть гроші - ЗМІ

У Росії перед виборами людям роздаватимуть гроші - ЗМІ
Путін має анонсувати нові соціальні виплати. Фото: Reuters

У Росії можуть запровадити нові соціальні виплати на суму більш як $6 млрд перед виборами до Держдуми у вересні 2021 року.

Гроші роздаватимуть населенню для подолання невдоволення падінням рівня життя, повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела.

Соціальні виплати має невдовзі анонсувати президент РФ Володимир Путін. Незадоволення зростає, бо протестні акції вдарили по курсу рубля.

У Кремлі заперечують, що в такий спосіб влада намагається гасити ефект від протестів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейтинг довіри росіян до Путіна продовжує падати

Одне із джерел заявило, що йдеться про допомогу загальним розміром близько 500 млрд руб. Інший співрозмовник сказав, що її обсяг становить 0,5% прогнозованого ВВП Росії на 2021 рік. Це 580 млрд руб.

Розслідування російського опозиціонера Олексія Навального "Палац для Путіна. Історія найбільшого хабаря" подивилися майже 26% населення Росії. Про це свідчить опитування "Левада-центру". 10% громадян РФ не бачили фільм, але знайомі зі змістом, 32% чули про розслідування без подробиць. Близько 31% опитуваних нічого не знали про фільм.

Зараз ви читаєте новину «У Росії перед виборами людям роздаватимуть гроші - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі