четвер, 19 травня 2022 17:19

Спецтема: Війна Росії проти України

В Росії 12 разів намагалися підпалити військкомати за час війни в Україні

В Росії 12 разів намагалися підпалити військкомати за час війни в Україні
В РФ фіксують чисельні випадки підпалів військкоматів. Фото: East News

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в країни-агресорці подекуди фіксували навмисні підпали військкоматів.

Всього таких виявлено не менше 12. Про це повідомив під час брифінгу заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов, передає Gazeta.ua.

За його словами, протягом останнього тижня таких випадків було п'ять – у Ростовській, Рязанській областях, а також у Волгограді та Омську.

Водночас ворог все одно вживає заходів, щоб поповнити свої втрати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Підмосков'ї 9 травня намагалися спалити ще один військкомат

"Продовжується формування зведених батальйонно-тактичних груп Тихоокеанського та Північного флотів у пунктах постійної дислокації 40-ї окремої бригади морської піхоти, Петропавловськ-Камчатський, та 200-ї окремої мотострілецької бригади, Печенга, відповідно. На базі навчань фахівців південного військового округу Молькіно здійснюється підготовка особового складу для доукомплектування з'єднань та військових частин 49-ї армії", - зазначив Громов.

Він також додав, що на території тимчасово окупованого Криму проводять заходи щодо відновлення боєздатності окупаційних підрозділів, які зазнали великих втрат.

У ніч на 18 травня у російському Підмосков'ї невідомі кинули два "коктейлі Молотова" в будівлю Щолківського військового комісаріату. Унаслідок підпалу постраждали два кабінети будівлі, а також архів комісаріату. Там зберігалися важливі документи.

Зараз ви читаєте новину «В Росії 12 разів намагалися підпалити військкомати за час війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі