пʼятниця, 10 лютого 2023 01:14

Спецтема: Війна Росії проти України

У Пентагоні розповіли, як співпрацюють із ЗСУ

У Пентагоні розповіли, як співпрацюють із ЗСУ
Українські бійці самі обирають цілі для ураження. Фото: eastnews.ua

Українські військові використовують дані Пентагону для більшості ударів ракетними системами, які надали США.

Українці майже ніколи не використовують передані США та союзниками ракетні комплекси без конкретних координат, які їм надають американські військовослужбовці, пише Washington Post.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон відповів, чи зможуть ЗСУ використати ракети GLSDB для звільнення Криму

Допомога у наведенні на цілі служить для забезпечення максимальної ефективності використання обмежених запасів боєприпасів, пояснили в США.

Водночас, як повідомили у Пентагоні, Україна не шукає його схвалення, по чому саме завдавати ударів. Українські бійці зазвичай самі б'ють по російських силах з інших видів зброї.

"Ми давно визнали, що ділимося розвідданими з Україною, щоб допомогти їм захистити свою країну від російської агресії. Згодом ми оптимізували процес обміну інформацією. Українці несуть відповідальність за пошук цілей, визначення їхньої пріоритетності. Вони самі приймають рішення, які з цілей атакувати" , – йдеться у заяві прес-служби Пентагону.

За словами українського чиновника, американські військові не завжди надають запитані координати. Тоді українські війська не ведуть вогонь "наосліп".

У Сполучених Штатах Америки повідомили про новий пакет військової допомоги для України розміром $2,2 млрд.

Він включає протитанкові ракети Javelin, артилерійські боєприпаси, а також звичайні і далекобійні ракети для HIMARS.

Зараз ви читаєте новину «У Пентагоні розповіли, як співпрацюють із ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі