четвер, 27 травня 2021 03:41

В Мінську 17-річний підліток, на якого завели справу про масові мітинги, покінчив з собою

В Мінську 17-річний підліток, на якого завели справу про масові мітинги, покінчив з собою
Через справу про протести з собою покінчив підліток. Фото: Белсат

У Мінську наклав на себе руки 17-річний Дмитро Стаховський, фігурант кримінальної справи про участь в "масових заворушеннях" 9-11 серпня 2020 року.

Він залишив передсмертний запис на своїй сторінці в соцмережі Вконтакте, в якому пояснює свій вчинок кримінальним переслідуванням через участь в мітингах., повідомляє білоруський правозахисний центр Весна.

Підліток стрибнув з 16-поверхового будинку.

Правозахисники кажуть, що Стаховський був сиротою, жив у гуртожитку. Саме співробітники цього гуртожитку вказали на нього як на учасника акцій протесту, після чого він став фігурантом кримінальної справи.

"Виною тому став Слідчий комітет. Вже не секрет, що у мене була кримінальна стаття 293 ч.2. Якби на мене не продовжували морально тиснути, думаю, я б не наважився на такий жахливий вчинок як суїцид. Але мої сили закінчувалися ", - написав він у Вконтакте (там він, за даними Весни, зареєстрований як Діма Меркулов).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Його вб'ють там". Мати Романа Протасевича побоюється за життя сина

Російський пропагандист Костянтин Придибайло публічно закликав до фізичної розправи над білоруським опозиційним журналістом Романом Протасевичем і його соратниками.

"Я був би радий отруєння хлопця", - висловився Придибайло в ефірі головного рупора Кремля Володимира Соловйова.

Зараз ви читаєте новину «В Мінську 17-річний підліток, на якого завели справу про масові мітинги, покінчив з собою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі