субота, 17 липня 2021 10:55

У масових заворушеннях в ПАР загинули понад 200 людей
7

Кількість загиблих через масові заворушення у Південно-Африканській Республіці сягнула 212 осіб.

Три дні тому повідомляли про 72 жертви, пише ВВС. Зростання кількості смертей викликало посилення мародерства. Усі загиблі були учасникам грабежів та загинули в тисняві або ж постраждали від озброєних у натовпі.

"Тепер ясно, що події минулого тижня були не чим іншим, як навмисним, скоординованим і добре спланованим нападом на нашу демократію. Конституційний лад нашої країни знаходиться під загрозою", - заявив президент ПАР Сіріл Рамафоса.

На боротьбу із заворушеннями влада ПАР кинула 25 тис. військових. Силовики заарештували понад 3 тис. осіб.

Фото: Reuters

Мародерства на півдні та сході країни тривають. Важкою залишається ситуація у провінції Квазулу-Натал. Поліція та солдати намагаються охороняти продовольчі магазини, супермаркети та АЗС, але в Дурбані гостро відчувається дефіцит армії. У місті розграбували понад 800 роздрібних магазинів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти системи радянського зразка: тисячі протестувальників вийшли на вулиці

Насильство спалахнуло після того, як експрезидента Джейкоба Зуму забрали в тюрму. Масові заворушення почалися в бідних районах. Там люди почали грабувати магазини: виносити з них їжу, електроприлади, спиртні напої і одяг. В результаті поліція і військові відкрили вогонь світлошумовими гранатами і гумовими кулями, щоб зупинити хвилю беззаконня.

Зараз ви читаєте новину «У масових заворушеннях в ПАР загинули понад 200 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі