неділя, 08 вересня 2024 16:40

У Латвію вперше залетів російський військовий дрон

Минулої суботи, 7 вересня, у Латвію залетів російський військовий дрон.

Він розбився у Резекненському краї на сході країни. Про це повідомило Міністерство оборони Латвії.

Автор: @AizsardzibasMin
  Російський дрон залетів на територію Латвії
Російський дрон залетів на територію Латвії

За попередніми даними, російський дрон влетів у повітряний простір Латвії з території Білорусі.

Латвійські Сили оборони поінформували про інцидент високопосадовців, правоохоронців і командування НАТО. Триває розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Умєров розповів про пріоритети України на "Рамштайні"

Наскільки відомо, це перший з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну випадок, коли військовий дрон РФ порушує повітряний простір Латвії, пише "Європейська правда".

Міністр оборони країни Андрюс Спрудс заявив, що Латвії необхідно продовжувати розпочату роботу зі зміцнення східного кордону, зокрема розвивати можливості протиповітряної оборони і засоби радіоелектронної боротьби.

Вчора "Беларускі Гаюн" повідомив, що у ніч із 6 на 7 вересня на територію Білорусі залетіли не менше семи дронів-камікадзе типу Shahed і розвідувальний російський БПЛА типу Supercam. Один із "шахедів" летів у напрямку кордону з Литвою.

26 серпня під час повітряної атаки РФ проти України повітряний простір Польщі порушив невідомий об'єкт, сказали у польських збройних силах. RMF 24 повідомили, що це був, найімовірніше, російський дрон типу Shahed.

Зараз ви читаєте новину «У Латвію вперше залетів російський військовий дрон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі