середа, 10 квітня 2024 18:41

У Китаї просять не перекладати на них відповідальність за війну Росії

У Китаї просять не перекладати на них відповідальність за війну Росії
Речниця МЗС КНР Мао Нін прокоментувала заяву заступника держсекретаря США Курта Кемпбелла про відповідальність Китаю. Фото: mfa.gov.cn

У Міністерстві закордонних справ Китаю закликали не перекладати на них провину за війну в Україні.

Речниця МЗС КНР Мао Нін прокоментувала заяву заступника держсекретаря США Курта Кемпбелла про те, що США вважатимуть Китай відповідальним за успіхи Росії в Україні, передає Укрінформ.

"Китай і Росія мають право на нормальну співпрацю, і така співпраця не повинна відбуватися під зовнішнім втручанням або обмеженнями. Китай не сприйме звинувачень і тиску", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Складні розмови. Чого чекати Україні від візитів американців та росіян до Китаю

Мао додала, що у питанні України Китай "завжди займав об'єктивну та справедливу позицію" і відігравав конструктивну роль в активному просуванні мирних переговорів.

"Якщо певні країни справді піклуються про мир і хочуть якнайшвидшого завершення "кризи в Україні", вони повинні замислитися над її першопричиною та зробити щось, що справді допоможе досягти миру, а не перекладати провину на Китай", - додала речниця.

У США вважатимуть Китай відповідальним, якщо Москва досягне успіхів в Україні.

Це вплине на відносини Вашингтона та Пекіна, сказав заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї просять не перекладати на них відповідальність за війну Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі