четвер, 20 травня 2021 22:58

В Ізраїлі затвердили рішення про припинення вогню

В Ізраїлі затвердили рішення про припинення вогню
Ізраїль оголосив про введення режиму припинення вогню. Фото: Reuters

Кабінет безпеки Ізраїлю схвалив припинення вогню з палестинським рухом ХАМАС, який контролює сектор Газа.

Режим припинення вогню попередньо вступить в силу о 02:00 ночі п'ятниці за Києвом. Про це повідомив 7-й канал ізраїльського телебачення.

"Ізраїль в односторонньому порядку оголошує про введення режиму припинення вогню, а з ним - і операції Страж стін в секторі Газа", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конфлікт між Ізраїлем і Палестиною може розколоти НАТО

Засідання кабінету з питань безпеки Ізраїлю тривало три години. Її учасники одноголосно проголосували за одностороннє припинення вогню.

Представник Міноборони Ізраїлю, який проводив брифінг за підсумками засідання, повідомив, що в операції в Секторі Газа досягнуті всі цілі.

За даними Reuters, представник ХАМАС підтвердив "взаємне і одночасне" припинення вогню з Ізраїлем.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) за дев'ять днів загострення конфлікту з ісламістським рухом ХАМАС завдала близько 200 ударів по Рімалю в місті Гази. Цей раніше елітний район фактично перетворився на руїни. Кафе, ресторани, магазини і будинки, а також набережна Рашид-стріт з її готелями в районі Рімаль перетворилися на купу каміння. Місцеві жителі заявляють, що таких сильних обстрілів не було вже давно.

Зараз ви читаєте новину «В Ізраїлі затвердили рішення про припинення вогню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі