неділя, 26 квітня 2020 15:51

В Італії анонсують відкриття визначних пам'яток

В Італії анонсують відкриття визначних пам'яток
Серед пам'яток, які, найімовірніше, зможуть відкрити, Франческіні назвав Колізей і Помпеї. Фото:pexels

Роботу музеїв і головних визначних пам'яток в Італії планують відновити наступного місяця.

Їх закрили на карантин через коронавірус. Відкриття відбудеться не на початку травня, а згодом, про це заявив міністр культури і туризму Даріо Франческіні, передає lb.ua.

"У травні, не з 4 числа, а трохи пізніше, будуть відкриті ті музеї і археологічні пам'ятники, які зможуть відповідати вимогам безпеки", - повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іспанія повідомила обнадійливі цифри в боротьбі з Covid-19

Серед пам'яток, які, найімовірніше, зможуть відкрити, Франческіні назвав Колізей і Помпеї. З найбільшими труднощами в питанні відкриття зіткнуться театри, кінозали та інші установи культури з обмеженим простором.

"Але ми запевняємо, що жоден театр, кінотеатр, артист не буде забутий. Ми виділяємо спеціальні фонди для їх підтримки", - зазначив міністр.

За його словами, уряд Італії готовий підтримувати внутрішній туризм і сім'ї з низькими доходами. За словами Франческіні, їм будуть надавати субсидії до € 500 на сім'ю на літній відпочинок всередині країни. При цьому говорити про в'їзд в Італію туристів з інших країн поки передчасно, заявив він.

"Відкриття кордонів буде залежати від епідеміологічної ситуації та політики кожної окремої держави. Міжнародного туризму в цьому році не буде", - вважає міністр.

Влада італійського острова Сицилія після завершення пандемії коронавірусу планує оплачувати туристам половину вартості авіаквитків. Так хочуть відновити потік туристів. Влада також планує зробити безкоштовною для туристів кожну третю ніч в готелі, усі квитки в музеї та в місця археологічних розкопок.

Зараз ви читаєте новину «В Італії анонсують відкриття визначних пам'яток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі