неділя, 17 вересня 2017 12:34

В Ірані хизуються створенням потужної бомби

В Ірані хизуються створенням потужної бомби
Іран володіє 10-тонною бомбою власного виробництва з високою руйнівною силою. Фото: Уніан

Іран володіє 10-тонною бомбою власного виробництва з високою руйнівною силою.

Про це заявив іранський командувач військово-космічними силами Корпусу вартових ісламської революції Амір Алі Хаджізаде.

"За пропозицією військово-космічних сил Корпусу вартових ісламської революції, іранська організація оборонної промисловості виготовила 10-тонну бомбу, ці бомби знаходяться в нашому розпорядженні та можуть бути запущені з літаків Ільюшина, і вони дуже руйнівні" - розповів Хаджізаде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ірані атакували парламент і мавзолей Хомейні, є загиблі

Крім того, іранський командувач назвав бомбу - "батьком всіх бомб" Ірану, за аналогією з американською неядерною авіаційною бомбою GBU-43 / B (MOAB), також відомою як "матір всіх бомб", яку Військово-повітряні сили США застосували у тунелі в афганській провінції Нангархар у квітні цього року.

В Ірані суд постановив, що адміністрація США повинна виплатити компенсацію в розмірі 245 млн доларів постраждалим при хімічних атаках, які проводили війська Саддама Хусейна під час ірано-іракської війни 1980-1988 років.

Зараз ви читаєте новину «В Ірані хизуються створенням потужної бомби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі